31 اردیبهشت 1401 - 11:05 ق.ظ

معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان

نرخ باروری در استان از متوسط کشور پایین‌تر است

مهرداد زینلیان، معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان در نشست حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به کاهش نرخ باروری کشور و استان اشاره کرد و گفت: نرخ باروری از عدد 7 در سال 1345 به 1.71 در کل کشور رسیده است. این نرخ در استان اصفهان از متوسط کشور پایین تر و عدد 1.49 است.

مهرداد زینلیان، معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان در نشست حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به کاهش نرخ باروری کشور و استان اشاره کرد و گفت: نرخ باروری از عدد 7 در سال 1345 به 1.71 در کل کشور رسیده است. این نرخ در استان اصفهان از متوسط کشور پایین تر و عدد 1.49 است.

زینلیان افزود: میزان باروری استان اصفهان به گونه‌ای است که از آخر نمودار استان اصفهان در رتبه هفتم قرار دارد. بیشترین نرخ باروری در استان سیستان و بلوچستان و با نرخ 3 است یعنی هر مادر به طور متوسط 3 فرزند دارد.

وی بیان داشت: اگر روند هرم جمعیتی به همین نحو پیش برود، به‌زودی درصد عمده‌ای از کشور را جمعیت سالمند تشکیل می دهد که باعث بالا رفتن نرخ بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان و غیره می‌شود.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اضافه کرد: اکنون بیشتر جمعیت کشور را متولدین دهه 60 تشکیل می‌دهند که در سن 30 تا 40 سال و در سن باروری قرار دارند و در فرصت 7 تا 5 سال فرصت است تا این افراد را اگر تجرد دارند، ترغیب به ازدواج و اگر فرزند ندارند، یا یک فرزند دارند، تشویق به فرزندآوری شوند.

  • نرخ سالمندی در استان اصفهان بالاتر از نرخ کشوری است

زینلیان به کاهش تعداد خانوار به 3 نفر اشاره کرد و گفت: میانگین سنی در کشور در 40 تا 45 سال گذشته 10 سال پیرتر شده است. نرخ سالمندی در کشور اکنون 10 درصد و در استان اصفهان بالاتر و 12 درصد است.

وی به عوامل کاهش نرخ باروری اشاره کرد و افزود: تصویب قوانین مشوق کاهش جمعیت، توسعه اشتغال زنان، تغییر در کارکرد خانواده و کم‌رنگ شدن نقش خانواده، گرایش زنان به تحصیلات عالی و کاهش صله رحم و کاهش حمایت‌های فرزندآوری از جمله این عوامل است.

معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان گفت: تصویب قانون جوانی جمعیت با 73 ماده، 81 تبصره و 236 تکلیف قانونی است که در آن 21 مانع رشد فرزندآوری مشخص شده است. اگر آئین‌نامه‌های خوبی برای این قانون تدوین و ابلاغ شود، می‌توان از این قانون برای برون‌رفت از وضعیت فعلی استفاده کرد.

وی به ظرفیت‌های منحصربه‌فرد شبکه سلامت برای این قانون اشاره کرد و گفت: شبکه سلامت گسترده است، به این معنا که در  دورافتاده‌ترین نقطه در کشور و در روستاها نیز شبکه بهداشت سلامت گسترش یافته و امکان چهره‌به‌چهره به‌میزان که حلقه اول بهداشت و سلامت است، وجود دارد که برای فرهنگ سازی در زمینه فرزندآوری کمک زیادی می‌کند.

  • بارداری بالای 35 سال پرخطر نیست

زینلیان به باورهای غلط در مورد باروری و فرزندآوری اشاره کرد و افزود: بارداری بالای 35 سال از جمله این باورهای غلط است که در جامعه به عنوان بارداری پر خطر یاد می‌شود، در صورتی که در متون علمی ما باروری نیاز به مراقبت ویژه است.

وی ادامه داد: تفاوت سنی 3 تا 5 سال بین فرزندان نیز از دیگر باورهای غلط است. تفاوت سنی بیش از 3 سال باعث ایجاد آسیب روحی و روانی و بیش از 5 سال آسیب تک فرزندی را به دنبال دارد. در متون علمی حداقل فاصله بین دو باروری در زایمان طبیعی 6 ماه و در زایمان سزارین 18 ماه است.

معاون فنی مرکز بهداشت به مزایای بارداری اشاره کرد و گفت: کاهش ریسک سرطان تخمک، کاهش سرطان سینه با افزایش نرخ شیردهی و جوان‌سازی سلول‌های مادر از مزایای بارداری و شیردهی است. زنانی که بارداری مکرر داشته است نسبت به زنانی که کمتر باردار می‌شوند، دارای ارگان‌های سالم‌تر و عوارض کمتری از لحاظ کبد و کلیه هستند.

کد خبر: 115595

ارسال دیدگاه

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0