28 دی 1402 - 11:00 ق.ظ

در ششمین نشست مشورتی شهراندیشان مطرح شد؛

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا

یک متخصص رادیوانکولوژی گفت: سالیانه ۷ میلیون نفر در دنیا بر اثر آلودگی هوا می‌میرند، باید ببینیم برخی کشور‌های چه کار کردند که با وجود این که صنعتی هستند میزان مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا در آن‌ها کم است.

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا

به گزارش عصر اصفهان به نقل از سرطان نیوز؛ دکتر پوریا عادلی در ششمین نشست مشورتی شهراندیشان با موضوع آلوگی هوا و نقش مدیریت شهری بر کاهش آن، در خصوص تاثیر آلودگی هوا بر سلامتی گفت: آلودگی هوا یک آیتم نیست و ۶ پارتیکل در آلودگی هوا وجود دارد که اهمیت المان هایی، چون دی اکسید کربن و ازون و ریز ذرات و… به این دلیل است که هم منشا متفاوت و ت دارند و هم اثر آن‌ها بر سلامتی متفاوت است.

او افزود: افرادی که بیماری‌های زمینه ای، دیابت و بیماری قلبی دارند، زنان باردار، افراد مسن و کودکان و کسانی که در سطح شهر کار می‌کنند مثل پاکبانان گروه‌های در معرض خطر هستند.

دکتر پوریا عادلی بیان کرد: آلودگی هوا یک سری عوارض فوری دارد مثل سرفه و تنگی نفس و آلرژی و سردرد که حواسمان به آن هست، اما یک سری عوارض طولانی مدت هم دارد که ما متوجه آن‌ها نیستیم که بر کل بدن افراد اثر می‌گذارد مثل پارکینسون، آلزایمر، بیماری قلبی و انواع سرطان، نازایی، نارسایی ریوی، بیماری‌های انسدادی ریه.

متخصص رادیوانکولوژی در خصوص راهکار‌های کوتاه مدت و میان مدت عنوان کرد: در قدم اول باید اطلاع رسانی درست از خطرات آلودگی هوا برای سلامتی انجام دهیم و شهرداری یک اپلیکیشن که کار کردن با آن راحت باشد و در دسترس باشد طراحی کند که افراد هر روز صبح بتوانند میزان آلودگی هوا را چک کنند تا پروتکل‌های لازم را رعایت کنند و همچنین اطلاع رسانی کنیم که چه نوع ماسکی باید استفاده شود و یا چقدر در خانه بمانند.

او تصریح کرد: سالیانه ۷ میلیون نفر در دنیا بر اثر آلودگی هوا می‌میرند، باید ببینیم برخی کشور‌های چه کار کردند که با وجود این که صنعتی هستند میزان مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا در آن‌ها کم است.

دکتر پوریا عادلی با طرح این سوال که چرا تا هوا سرد می‌شود یاد آلودگی هوا و علائم آن می‌افتیم ادامه داد: این موضوع به این خاطر است که در زمستان دیگر بیماری‌های تنفسی هم زیاد می‌شود و علائم عوارض ناشی از آلودگی هوا تشدید میشود.

متخصص رادیوانکولوژی اظهار کرد: عوارض ناشی از آلودگی هوا در کشور ما بیشتر است چراکه پیک کرونا را گذرانده ایم و افراد زیادی را با ریه‌ها و قلب مشکل دار داریم که با اضافه شدن آلودگی هوا مشکلات آن‌ها بیشتر می‌شود.

او بیان کرد: وقتی می‌گوییم هوا بحرانی نیست به معنای عالی بودن هوا نیست و ذرات آلاینده در هوا وجود دارند و اثرات طولانی مدت بر بدن انسان می‌گذارند که این اثرات طولانی مدت باعث کاهش کیفیت زندگی و کاهش طول عمر می‌شود.

دکتر پوریا عادلی تصریح کرد: آلودگی هوا همچنین باعث سرطان ریه می‌شود و فرد بدون این که ریسک فاکتور دیگری مثل مصرف سیگار یا سابقه خانوادگی داشته باشد به این سرطان مبتلا می‌شود و این سرطان از پرهزینه‌ترین و کشنده‌ترین سرطان هاست.

او گفت: یکسری راه حل‌ها وجود دارد که سیاستگذاران باید انجام دهند، اما ما باید اطلاع رسانی کنیم و از آگاهی مردم نترسیم تا اثرات آلودگی هوا را کم کنیم و به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر برویم و استانداردسازی در ساخت منزل و استفاده از انرژی خورشیدی را جزو الویت‌های برنامه کشور قرار دهیم.

کد خبر: 141446

برچسب ها: ,

ارسال دیدگاه

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0