4 مرداد 1400 - 12:26 ق.ظ

حمایت از فن آوری های نوین و ارز دیجیتال، راهکار مؤثر اشتغالزایی

حمایت از فن آوری های نوین و ارز دیجیتال، راهکار مؤثر اشتغالزایی
عصراصفهان – ناصر بهروان

در دوسال گذشته ، پیامدهای ویروس کرونا و محدودیت های گسترده در جهان، باعث شد تعدادی از افراد کار و شغل خود را از دست بدهند. با این حال، بسیاری از این افراد رو به صنعت رمزارز آورده اند و در این عرصه تعداد شرکت های در حال استخدام بطور سرسام آور زیاد شده است.
از آنجایی که ارزش اقتصادی رمزارز در سطح جهان نزدیک به ۲ تریلیون دلار افزایش یافته است، تجارت و فعالیت های پشت آن همچنان در حال گسترش هستند. این بدان معنی است که تعداد زیادی از شرکت ها به دنبال استخدام نیرو هستند، و نگاهی سریع به اعلامیه های استخدام آنلاین محبوب نشان می دهد که اکنون تعداد زیادی شغل رمزارزی در دسترس هستند.
فن آوری های نوین و به کار گیری آن‌ها در چرخه زندگی روزمره و کسب و کار، فرصت‌های تازه‌ای را پیش روی ما قرار داده و توانایی‌های ذهنی و فیزیکی ما را دو چندان خواهند کرد. امروزه، با تکیه بر این قبیل تحولات قادر خواهد بود پا را از مقیاس‌ها و مرزهای کنونی فراتر گذاشته و دستاوردهای تازه‌تری را ارائه دهد.
درجهان بنگاه‌های اقتصادی به دنبال آموزش نیروی انسانی خود هستند که امری لازم و مفید است، اما موضوعی اساسی مطرح است و آن اینکه آموزش به خودی خود، دارای ارزش نیست و صرف این مسئله که ما نیرو تربیت کنیم و آموزش دهیم ممکن است به حل مشکلات بنگاه / جامعه منجر نشود.
به‌عبارت دیگر، آموزش وقتی ارزشمند است که در جهت نیازهای بنگاه و در جهت حل مشکلات آن، انجام پذیرد. با همین دیدگاه و براساس نیازی که از جانب مدیران شرکت‌های High-Tech به مرکز صنایع نوین اعلام شده بود، این دورهٔ آموزشی شکل گرفت. هدف دورهٔ آشنائی مدیران شرکت‌های High-Tech با مسائل، اصول و تکنیک‌های خاص مدیریت این بنگاه‌ها است که برای نخستین‌بار در کشور صورت می‌گیرد.
شرکت‌های های‌تک ایرانی، ناگزیر هستند تکنولوژی‌هائی را که خودشان نمی‌توانند توسعه دهند از خارج کشور تهیه کنند و حتی این تعامل می‌تواند (یا بهتر بگویم باید بتواند) بنگاه‌های های‌تک کشور را در فروش تکنولوژی‌هائی که در ایران توسعه داده شده‌اند و دیگر بنگاه‌ها در جهان مشتری آن هستند، کمک کند.

استخراج رمز ارز، کسب و کاری نوپاست. همه ابعاد این کسب و کار هنوز کاملا شناخته شده نیست. در ایران با توجه با توجه به سوق پیدا کردن علاقه‌مندان به این سمت، وزارتخانه‌های صمت، نیرو و ارتباطات و … از سال گذشته، پس از تصویب قوانین مربوطه، موانع را از پیش پای سرمایه گذاران برداشتند و راه حضور آنها را تسهیل کردند.
با این حال چندی است شایعاتی در این خصوص در فضای مجازی مطرح شده است. به منظور شفاف سازی در این خصوص مصطفی رجبی مشهدی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر و سخنگوی صنعت برق ، مواردی را بیان می کند که خواندنش خالی از لطف نیست.
او در رابطه با مجاز بودن استخراج رمز ارز در ایران می گوید: با تصویب هیئت وزیران از ۱۳ مرداد سال ۱۳۹۸ استخراج بیت کوین و سایر رمزارزها در ایران یک فعالیت قانونی به حساب آمده و پس از کسب مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) برای عموم مردم آزاد است. تأمین برق مراکز استخراج رمزارزها با تعرفه برق صادراتی (بدون یارانه) انجام می‌شود و این امر به یکی از دو طریق دریافت انشعاب برق از شبکه سراسری یا احداث نیروگاه جدید توسط متقاضی میسر است.
متقاضیان استخراج رمزارز می توانند پس از اخذ جواز تأسیس از وزارت صمت، نسبت به دریافت انشعاب استخراج رمز ارز از شرکت‌های توزیع نیروی برق یا شرکت‌های برق منطقه‌ای اقدام نمایند.
وی ادامه می دهد : تاکنون تعدادی مرکز استخراج رمز ارز با ظرفیت بیش از ۳۱۰ مگاوات نسبت به اخذ انشعاب برق مجاز از وزارت نیرو اقدام نموده اند که حدود ۷۰ درصد از آنها در حال حاضر فعال هستند. مراکز استخراج رمزارز مستقر در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان استان کرمان با ظرفیت ۱۴۰ مگاوات، منطقه آزاد ماکو استان آذربایجان غربی با ظرفیت ۳۰ مگاوات و منطقه ویژه اقتصادی پیام استان البرز با ظرفیت حدود ۵ مگاوات در زمره بزرگترین مراکز قانونی استخراج رمز ارز در کشور هستند.
رجبی مشهدی می گوید: تعرفه برق تمامی مشترکان استخراج رمزارز با میانگین قیمت برق صادراتی محاسبه و اعمال می‌شود که این تعرفه فاقد یارانه است، همچنین در ایامی از سال که تأمین برق با محدودیت مواجه است، این مشترکان مانند سایر مشترکان بزرگ باید همکاری لازم را با شرکت‌های برق جهت مدیریت مصرف انجام دهند.
وی به سهم ایران از استخراج رمز ارز در کل دنیا اشاره می کند و می گوید: در حال حاضر ظرفیت قانونی فعال در حوزه استخراج رمزارز حدود ۳۱۰ مگاوات است. علاوه بر این مقدار تاکنون بیش از ۱۶۳۸ مرکز استخراج (با ظرفیت حدودی ۲۶۰ مگاوات) که به صورت غیرقانونی فعالیت می کرده اند کشف و فعالیت آن ها متوقف شده است. لذا می توان گفت که ظرفیت مراکز استخراج رمزارز کشور که در نیمه اول سال جاری مشغول فعالیت بوده اند حدوداً برابر با ۵۷۰ مگاوات بوده است.

اخیراً در فضای مجازی و خبرگزاری های داخلی اطلاعاتی مبنی بر تخمین سهم ۸ درصدی ایران از کل فعالیت های استخراج رمزارز در دنیا منتشر شده است که ظاهراً مبتنی بر گزارش سایت BitOoda ارائه شده در تاریخ ۱۵جولای ۲۰۲۰ (۲۵ تیرماه ۱۳۹۹) است. در آن تاریخ میزان توان برق اختصاص داده شده به استخراج رمزارز در جهان حدود ۶۸۰۰ مگاوات بوده است. با توجه به ظرفیت کل ۵۷۰ مگاواتی شناسایی شده جهت استخراج رمزارز در کشور، سهم ایران از این فعالیت در جهان به حدود ۸ درصد می رسد.
با این حال نکته مهم قابل ذکر که در تحلیل های ارائه شده در برخی رسانه ها و فضای مجازی مورد غفلت قرار گرفته است یا تفسیری اشتباه از آن ارائه شده است، عدم توجه به تفاوت ماهوی میان انرژی مصرفی و توان تخصیص داده شده است.. برای داشتن درک بهتر از مقیاس فعالیت مربوط به استخراج رمزارز در ایران می بایست توجه نمود که پیک بار کشور در سال جاری حدوداً برابر با ۵۸۲۵۵ مگاوات (۱۰۲ برابر ظرفیت ماینینگ کشور در زمان مشابه) و ظرفیت نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان به عنوان یک مثال حدوداً برابر با ۱۵۵۰ مگاوات (۲.۷ برابر ظرفیت ماینینگ کشور در زمان مشابه) است.
آلودگی هوای کلان شهرها در فصول سرد سال پدیده ای است که معلول عوامل و فعالیت‌های مختلف بوده و متأسفانه نزدیک به یک دهه است که از معضلات کلانشهرها شده است. مسلماً هر فعالیتی که نیاز به مصرف انرژی های فسیلی داشته باشد در آلوده نمودن هوا سهیم خواهد بود. با این حال، طبق آماری که در بخش قبل ارائه شد و باعنایت به ظرفیت تخصیص داده شده به استخراج رمزارزها، طرح این ادعا که استخراج رمزارز عامل آلودگی کلان شهرها است، صرفاً منجر به ساده سازی مسأله شده و ما را از یافتن راهکار پایدار و بلندمدت برای رفع معضل آلودگی منحرف خواهد کرد.
به اعتقاد کارشناسان، اشتغالزایی در صنعت رمز ارز و ارزهای دیجیتال بالاست بطوری که فارغ التحصیلان در رشته های مختلف مانند کامپیوتر، نرم افزار و سخت افزار، صنایع، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت، مدیریت مالی و بسیاری رشته های دیگر می توانند در این صنعت شاغل شوند.
از سوی دیگر باید پذیرفت که یکی از بهترین راهکارهای دور زدن تحریم ها، بها دادن به صنعت رمز ارز و استخراج ارزهای دیجیتال است و این خود به ارتقای اقتصادی کشور می انجامد.
توسعه شهرک های صنعتی مرتبط با رمز ارز مانند شهرک استخراج رمز ارز شهرستان فریدن دراستان اصفهان، گامی موثر در توسعه و شکوفایی دیگر صنایع و بهبود وضعیت اشتغال خواهد داشت که به گفته مسوولان امر به درآمدزایی هرچه بیشتر آن خطه منجر می شود.
تا چند سال آینده احتمالا هیچ صنعتی قادر به رقابت با صنعت خورشیدی نخواهد بود. به‌عنوان نمونه امروزه شاهد هستیم که بیشتر کشورهای صنعتی در حال کنار گذاشتن سوخت فسیلی و رفتن به سوی نیروهای خورشیدی هستند. به نظر می‌رسد تا سال ۲۰۳۵م صنعت خورشیدی از صنعت برق پیشی بگیرد اما برای ورود به این صنعت چند نکته حائز اهمیت است. نخست اینکه در این صنعت فن آوری حرف نخست را می‌زند و در مرحله دوم نیز تعامل بین صاحبان خانه‌ها و سیستم خورشیدی برای به حداکثر رساندن درآمد اهمیت بسیاری دارد.
درصنعت دیجیتال نیز با نام شرکت‌هایی مانند «فیسبوک» به شکوفایی رسیده و با توجه به آنچه چارلی موریس، کارشناس مدیریت بازارهای دیجیتالی می‌گوید، صنعتگران دیجیتال باید در مقابله با امنیت داده‌ها و تجزیه و تحلیل بخش‌های تلفن همراه دقت نظر بیشتری از خود ارائه دهند.
اغلب افراد، با کاربرد فن آوری نوین بلاکچین در رابطه با ارزهای رمزنگاری شده آشنایی دارند؛ با این حال، بهتر است بدانید که این فن آوری در زمینه‌های مختلف امنیتی نیز کارایی دارد. به عبارت ساده‌تر، بلاکچین را می‌توان مجموعه‌ای از اطلاعات توصیف کرد که شما تنها می‌توانید داده‌های دیگری را به صورت زنجیره‌ای به آن اضافه کنید و قادر نخواهید بود بخشی از آن را برداشته یا تغییر دهید. بنابراین، مجموعه اطلاعات مذکور از نظر امنیت به طور کامل محافظت شده خواهند بود.

201

کد خبر: 27682

نویسنده: ناصربهروان

منبع: عصراصفهان

ارسال دیدگاه

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0