2 مرداد 1401 - 6:00 ب.ظ

کارکنان شوراهای حل اختلاف به فکر استخدام نباشند

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور گفت: کسانی که عضو شوراهای حل اختلاف می‌شوند، برای استخدام وارد نشوند زیرا متضرر خواهند شد؛ فعالیت شورا افتخاری و هدف برقراری صلح است و چه بسا افرادی از آمال خود نیز در این مسیر انفاق کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی در آیین گشایش مجتمع شورای حل اختلاف امامزادگان عینعلی و زینعلی ضمن گرامیداشت روز مباهله افزود: مومنان باید با هم برادر باشند و اگر اختلافی پیش آمد، اصلاح شود.

وی ادامه داد: همه مومنان وظیفه دارند در جهت حل اختلاف و اصلاح امور میان مردم تلاش کنند و این موضوع یک تکلیف ایمانی است و اگر به اصلاح امور مردم اهتمام شود، خداوند به زندگی‌ها برکت عنایت می‌کند.

صادقی با اشاره به فعالیت ستادملی صبر در راستای گسترش و توسعه فرهنگ صلح، بخشش و رضایت اظهارداشت: این ستاد فراقوه‌ای است و از همه دعوت می‌کنم با اعتبار اجتماعی، شهرت، نفوذ کلام و اعتماد مردم برای ارتقای این فرهنگ متعالی تلاش کنند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور با بیان اینکه مهمترین انجام کار خیر، اصلاح امور میان مردم است، افزود: گاهی برخی افراد در مراجعه به شوراها، سخنان لغو و بیهوده می‌زنند ؛ نباید به آنها پاسخ داد و زبان خود را آلوده کرد بلکه باید به نیکی سخن گفت.

وی خطاب به کارکنان شوراهای حل اختلاف گفت: ضمن رعایت شجاعت، مهربانی، قوت، ادب و تواضع، همواره بر مدار عدل و انصاف عمل کنید و هیچگاه فردی را مجبور به گذشت نکنید و در مصالحه هم رعایت موازین عدالت را داشته باشید.

صادقی ادامه داد: در سال ۹۹، متوسط دریافتی کارکنان شورا حدود ۵۰۰ هزار تومان در سال بود که این رقم اکنون به سه میلیون تومان در سال رسیده و در واقع ۶ برابر شده است البته بسیار ناچیز است و این مبلغ در شعبی که حجم کار بالایی دارد بیشتر می‌شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور اظهارداشت: تا سال ۹۹، کارکنان شوراهای حل اختلاف پس از ۲ سال همکاری از بیمه برخوردار میشدند اما اکنون بیمه‌ها به روز شده است.

وی درباره ارزشیابی اقدامات شوراهای حل اختلاف گفت: پیش از این امور قضایی و دعاوی شعب براساس سه شاخص سنجیده میشد اما اکنون معیار ارزیابی اقدامات با ۵۰ معیار و ۲۳۹ شاخص سنجیده می شود.

حصر وراثت هوشمند می‌شود 
صادقی خاطرنشان کرد: کل مجموعه امور حل اختلاف نیاز به بازمعماری دارد به عنوان نمونه اکنون همه فرایند مربوط به امور حصر وراثت در حال نوسازی و بازطراحی است تا این اقدام به صورت خودکار و هوشمند انجام شود تا امور مردم ارزان‌تر، سریع‌تر  و با سهولت بیشتر همراه باشد هرچند برای این امور همکاری سایر سازمان‌ها و نهادهای متولی نیز ضروری است.

وی درباره بهینه‌سازی و افزایش بهره وری گفت: پیش از این تعداد کارکنان شعب شوراهای حل اختلاف ۳۲ هزار نفر بود که سالانه به سه میلیون پرونده رسیدگی می‌کردند اما اکنون تعداد کارکنان به ۲۹ هزار نفر تقلیل یافته در حالی که سالانه به حدود پنج میلیون پرونده رسیدگی می‌کنند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور یادآور شد: رسالت اصلی شوراهای حل اختلاف، داوری و میانجیگری این است که حجم بیشتری از پرونده‌ها را پیش از رسیدن به دادگستری با صلح و سازش مختومه کنند.

وی افزود: اکنون میانگین کشوری صلح و سازش شعب حل اختلاف ۴۰ درصد است و هدف‌گذاری ما این است که تا پایان سال جاری ۵۰ درصد از پرونده‌های ورودی به شوراها با صلح و سازش مختومه شود.

۴۶ درصد از پرونده‌های ورودی شوراهای حل اختلاف تهران به سازش ختم می‌شود
غلامرضا مهدوی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان تهران گفت: شورای حل اختلاف استان تهران در ۶۰ مجتمع مستقر با تعداد چهار هزار نفر در غالب ۶۵۰ شعبه فعالیت دارد.

وی ادامه داد: ماهانه حدود ۷۰ هزار فقره پرونده به عبارتی در سال بیش از ۸۰۰ هزار فقره پرونده معادل یک پنجم کل پرونده‌های وارده به شوراهای حل اختلاف کل کشور را شعب استان تهران تشکیل می‌دهند.

مهدوی اظهارداشت: شورای حل اختلاف دارای دو ماموریت و صلاحیت است؛ یکی صلاحیت اجرای رأی و دیگری صلاحیت سازشی است.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان تهران خاطرنشان کرد: برقراری صلح و سازش، فلسفه اصلی شورای حل اختلاف براساس شرع و عرف و سند تحول قضایی است و براین اساس شعب صلح و سازش در شوراها افزایش یافته است؛ این اقدام از ابتدای سال ۹۹ کلید خورد و از تعداد ۲۵ شعب مستقر اکنون ۱۳۴ شعبه صلح و سازش در شهر تهران و در مجموع ۲۱۴ شعبه صلحی در استان تهران استقرار دارد.

مهدوی درباره حاصل فعالیت ها و اقدامات شعب صلح و سازش افزود: پیش از این میزان صلح و سازش در پرونده‌های شوراهای حل اختلاف استان تهران کمتر از ۱۰ درصد بود و اکنون این میزان به ۴۶ درصد ارتقا یافته است که بیش از ۶ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

رئیس شورای توسعه حل اختلاف استان تهران درباره اقدامات این شوراها در راستای اخذ رضایت از اولیای دم برای جلوگیری از اجرای حکم قصاص گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵۱ مورد قصاص نفس، جلوگیری شد همچنین برای ۳۳۱۶ نفر از زندانیان جرایم مالی رضایت اخذ شد و در چهار ماه نخست سال جاری نیز ۱۲ قصاص اخذ رضایت شد و هزار و پنج نفر از زندانی جرایم مالی آزاد شدند.

به گزارش ایرنا، آیین گشایش مجتمع شورای حل اختلاف امامزادگان عینعلی و زینعلی صبح امروز یکشنبه دوم مرداد با حضور سردار رحیم صفوی مشاور عالی فرماندهی کل قوا ، سردار اسکندر مومنی دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ، علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران، جعفری رییس محاکم تهران، غلامرضا مهدوی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان تهران و جمعی قضات و کارکنان آغاز به کار کرد.

مجتمع امامزادگان عینعلی و زینعلی با هشت شعبه شامل شعب پزشکی، قصاص، تصادفات و سایر دعاوی صلاحیت رسیدگی شوراهای حل اختلاف و شعب صدور رأی افتتاح می‌شود و بنا بر توسعه و ارتقای فرهنگ سازش و صلح در جامعه است.

کد خبر: 118526

برچسب ها: , ,

ارسال دیدگاه

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0